maanantai 25. toukokuuta 2009

Viunaa, stressiä ja ruokaa eli hyvät juhlat tulossa

En olisi koskaan uskonut sanovani tätä, mutta paniikin omainen stressi painaa myös minunkin mieltäni. Ei sillä että se olisi mitenkään outoa, äitini stressaa yhtälailla ja melkeinpä samasta syystäkin. On uskomattoman vaikea koota kaikki rakkaat ihmiset samaan paikkaan samana päivänä, jokaisella on omat menot ja suunnitelmat ja kaikki pitäisi ottaa huomioon. Samalla kun stressi ihmisten kyydeistä, menemisistä ja tulemisista hajottaa ylioppilaan pääkoppaa, pitäisi myös miettiä mitä tarjoillaan ruisnappien ja croissanttien kanssa, riittävätkö kakut ja mitä booliin laitetaan. Onneksi pieni baarimikko harrastus/työ auttaa boolin kanssa. Mikäli kaikki päättää mennä mönkään voi tämä juhlakalu riipaista ainakin kovan kännin.

Ihmisten joustavuus hermojeni kanssa helpottaa kummasti ja näinkin stressaantuneeksi ihmiseksi toimin ihmeen järkevästi. Ilmeisesti toimin stressaantuneena paljon järkevämmin kuin tavallisesti, teen vain järkeviä asioita ja teen ne huolellisemmin kuin tavallisesti. Pitäisi varmaankin olla stressaantunut useammin. Joskin muuten olo on kokoajan suorastaan kauhea. Toivottavasti stressi nyt kuitenkin helpottaa lauantaihin mennessä. 

Ruokapuoli on hoidettu kutakuinkin kuntoon. Ja jokaiselle pitäisi löytyä jotaki, rääpiäisetkin kestävät luultavasti useamman viikon ruokamäärästä päätellen. Menu sisältää ruokana pariisinperunoita ja palvattua hirveä punaviinikastikkeella. Viherpipertäjä ystävilleni olen varannut soijatäytteisiä paprikoita. Leipänä ruisnappeja ja croissantteja, yrttivoi ja avokadolevite toimivat niiden kanssa. Salaatteja päätin tehdä 3, makarooni-, viher- ja savukala-riisisalaatti. Lisäksi kasvis- ja lihavoileipäkakut tulevat pöytää täyttämään. Kahvipöytää koristaa täytekakut ja suklaa-appelsiini juustokakku jonka hieman omalla reseptillä kasaan väsään. Jo kuuluisiksi tulleita lusikkaleipiä tulee kahvipöydässä myös olemaan. 

Boolejakin on useampi siltävaralta että joku loppuu. Itse käytän mallorcan variaatiota boolissa mikä tarkoittaa 1:1 vodkaa ja sour apple likööriä, plandiksi spriteä ja vähän viscyä riippuu tietty miten makeaa boolista haluaa. Joukkoon sitten lime ja sitruuna viipaleita ja jäitä niin eikös siinä jo boolia olekin. Toista boolia en ole vielä päättänyt mutta se tulee mitä luultavimmin itse kehittämäni drinkin pohjalta eli karpalomehua, spriteä ja tässätapauksessa käytän mansikkavodkaa kun en muuten haluamaani löytänyt. 

Jospa sitä tästä lähtisi juhlat käyntiin. Huomenna tiedossa hieman vielä siivoilua ja lusikkaleipien täyttöä vadelmahillolla. Toivotaan että tämä riittää. 

1 kommentti: